sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Pyykkivuori ja lattioiden luuttuamista

Nipsun silmälasit tulivat postissa maanantaina. Nyt on siis viikon verran totuteltu lasien kanssa olemiseen ja hyvin on sujunut. Sopeutumista auttoi varmasti se, että sekä minulla että Isimiehellä on myös lasit. Ensimmäisinä päivinä pidimme laseja vain sisällä ja pieniä hetkiä kerrallaan. Nipsu ottaa lasit aina välillä pois päästä ja emme tee silloin asiasta mitään suurta numeroa, vaan laitamme lasit taas takaisin päähän sopivana hetkenä.


Olimme maanantaina taas Lastenlinnassa Nipsun kanssa. Fysioterapeutin kanssa käytiin lävitse sähkölaitteen toiminta ja kuvattiin Nipsun liikkumista ja asentoja hoitojakson jälkeistä vertailua varten. Sähköhoitoa annetaan seuraavan neljän viikon ajan viitenä päivänä viikossa puoli tuntia kerrallaan. Kysymyksessä on aktivoiva sähköhoito, jonka tarkoituksena on aktivoida vasemman jalan ulkosyrjän lihaksia, jotta jalan vahva sisäkierto helpottaisi. Sähköhoitoonkin Nipsu on suhtautunut neutraalisti eikä elektrodilätkät jalassa ole haitanneet häntä. Samalla Lastenlinnan käynnillä kävimme toimintaterapeutin arviossa, jossa myös kuvattiin Nipsun käden käyttöä (tai käyttämättömyyttä). Toimintaterapeutti oli samaa mieltä meidän vanhempien kanssa siitä, että botox-hoito ei tällä hetkellä ole ajankohtainen.



Tämä kuva kertoo, mitä olen tehnyt torstaista lähtien: pessyt pyykkiä (ja lattioita). Ensi viikko on minulla koulusta lomaa ja pojatkin ovat lomalla päiväkodista. Olemme kotinurkissa koko viikon, joten päätin kokeilla Niiskun kanssa vaipattomuutta. Niisku osaa tehdä pissat ja kakat pottaan, ja kuivaksi opettelun tueksi otettiin vielä käyttöön tarravihko. Aina kotoa pois ja ulos lähtiessä vaippa laitetaan päälle, mutta kotona ollaan ilman. Ensimmäisten päivien aikana vahinkoja on tullut lukemattomia, melkein kymmenen päivässä. Jos vahinkojen määrä ei lomaviikon loppuun mennessä yhtään vähene, niin palataan takaisin vaippoihin. Mitään paineita ja stressiä tästä kokeilusta en ota. Ensi kesänä kokeillaan sitten uudestaan, jos Niisku ei nyt ole valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti