maanantai 23. toukokuuta 2016

Voihan rokko sentään

Niisku oli jo torstaina tavallista ärtyisämpi: hermo meni joka ikisestä vastoinkäymisestä. Perjantaina aamupäivällä olimme avoimessa päiväkodissa ja siellä Niisku oli vaisu, istui mun vieressä sohvalla pitkän aikaa ihmettelemässä. Päiväunille Niisku suostui menemään perjantaina ilman sen ihmeempiä jutteluita, jolloin tiesin, että poika on tulossa kipeeksi. Päikkärien jälkeen perjantaina mittasin lämmön ja sitä olikin jo yli 38 astetta. Lauantaina kuumetta oli lääkkeistä huolimatta 39 ja silloin ilmestyi läiskiä joka puolelle kroppaa. Meidän ensimmäinen rokko oli saapunut taloon. Suussa näkyi muutama rakkula, joten luultavasti kyseessä on enterorokko (tai sitten vauvarokko, mistäs noita maallikko erottaa kun oireet on samanlaisia). Aurinkoinen ja lämmin viikonloppu meni meillä siis sairastaessa. Ulkona oltiin Niiskun voinnin mukaan, kotipihassa vain, ettei tullut turhaa rasitusta. Nyt jännitetään missä vaiheessa Nipsu sairastuu.

Meillä piti olla tänään sairaalan kuntoutusosastolla neurologin, fyssarin ja toimintaterapeutin kontrollikäynnit. Ne tietenkin piti peruuttaa. Tiedän, että sopivia aikoja heillä ei ole kauheasti ja meidän tapauksessa pitäisi vielä saada kaksi tunnin aikaa peräjälkeen (Niiskunkin keskoskontrolli on samassa paikassa). Aamupäivällä sairaanhoitaja soitteli pari kertaa ja onneksi saatiin kesäkuun puoleen väliin sovittua uusi käynti.

Aloitettiin viime viikolla Nipsun silmälappuhoito. Ensimmäisellä kerralla lapun laitto aiheutti repimistä ja huutoa, mutta Nipsu antoi lapun kuitenkin olla paikoillaan sen aikaa, kun katsottiin Maisaa. Päätin yhdistää silmälapun pitämisen seisomatelineessä oloon, koska pojat ovat tottuneet jo siihen, että silloin saavat katsoa Maisaa. Tiedän, että noin pienten ei todellakaan olisi hyvä katsoa dvd:tä, mutta meidän tapauksessa se on ainoa vaihtoehto, millä saan molemmat pojat pidettyä tyytyväisinä seisomateline-ajan. Loppuviikosta silmälapun laitto meni jo ilman suurempia vastusteluita ja sunnuntaina Nipsu piti lappua huomaamattaan yli tunnin ajan. Tässäkin asiassa mun negatiiviset ajatukset olivat se suurin kynnys, poika tottuu näköjään kaikkeen. Tärkeintä onkin ottaa kaikkiin Nipsun hoitoihin jokin mukava leikki tai tekeminen mukaan.

Saatiin myös päivähoitoon liittyen positiivisia uutisia. Poikien ryhmään tulee ryhmäavustaja. Ilmeisesti kyseessä on pieni 9 lapsen ryhmä, ja siinä on yhteensä 3 aikuista avustaja mukaanlukien. Tämä tieto helpotti hieman omaa tuskaa päiväkodin aloitukseen liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti