keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Syöminen

Niin kuin ehkä tiedätte, niin meillä on ollut aina syömisen suhteen ongelmia. Välillä on normaalin syömisen päiviä ja välillä taas tällaisia, että ruokaa menee yksi lusikallinen. Niisku syö tavallisesti paremmin jos saa syödä itse lusikalla. Mutta Nipsun lusikkataidot ovat kuukauden harjoittelun jälkeen edelleen huonot, joten emme voi antaa poikien syödä kaikkia päivän aterioita itse, koska muuten Nipsun mahaan asti päätyisi vielä vähemmän.

Olen lukenut aiheesta joitakin artikkeleita ja kaikissa korostetaan sitä, että vanhempien täytyy antaa hyvä esimerkki lapsille ja ruokailutilanteen täytyy olla rento eikä lasta saa pakottaa syömään. Näitä ohjeita olen pyrkinyt noudattamaan. Meillä ei ole koskaan tuputettu pojille ruokaa; jos jokin ei maistu, niin sitten ollaan ilman ruokaa seuraavaan ateriaan asti. Pyrin olemaan rauhallinen ruokapöydässä, mutta aina siihen en valitettavasti pysty. Hermot kiristyvät, kun tiedän lapsella olevan nälkä mutta mitään ei mahaan päädy. Pojat kuitenkin kasvavat omilla miinuskäyrillään tasaisesti, joten asia ei kiinnosta mitään virallista tahoa kuten neuvolaa.

Miksi sitten otan tämän asian taas esille? Kesä on tulossa ja silloin meillä on tiedossa reissuja. Menemme sukulaisiin, sopeutumisvalmennuskurssille, toivottavasti pääsemme tekemään metsäretkiä ja muitankin kesään kuuluvia mukavia asioita. Mutta kaikissa näissä on ongelmana syöminen. Mitä pojat syövät poissa kotoa? Purkkiruokaa he yleensä eivät suostu syömään (tai 4 kk ikäisille tarkoitetut soseet voisivat mennä, mutta niissä ei riitä energia). Ns. tavallista ruokaa olemme syöneet kotona jo pitkän aikaa, mutta kun kaiken pitää olla sosetta. Pojat eivät suostu syömään karkeaa ruokaa, ei riisiä, ei raketti-spagettia. Yritän tarjota heille monipuolista ruokaa, mutta ideat loppuvat kesken. Perunamuusia ja jauhelihakastiketta (josta jauheliha soosattu haarukalla pieneksi) päivästä toiseen.

2 kommenttia:

  1. Tiedän niin ton syömisongelman ja kamppailemme itsekin sen kanssa. Isosti tsemppiä <3

    VastaaPoista
  2. Feel you ja tsemppiä<3 meillä esikoisen kanssa.aikamoista säätöä kausittain oli syöminen ensimnäisen vuoden aikana! Ruoka lähti maistumaan oikeastaan basta sitten kun reilu vuoden iässä vieroitettiin tuttipullosta pois!

    VastaaPoista