keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Selvitäänkö me näin helpolla?

Nyt pitää koputtaa puuta ja tehdä samalla muutkin taikatemput, kun uskallan kirjoittaa tästä. Me ollaan selvitty tämä syksy aika helpolla infektioiden suhteen.

Pelkäsin pahinta, kun päiväkotiura alkoi elokuussa. Pojilla oli kesälläkin monta flunssaa ja päiväkotiin tutustuminen alkoi räkäisissä merkeissä. Mutta koko syksyn aikana heillä on ollut vain kaksi kuumeetonta flunssaa ja yksi selittämätön kuume/maha/ihottuma-tauti. Niiskulla oli korvatulehdus ja jälkitarkastuksessa todettiin vielä märkää korvassa, joten liimakorva-epäilyn vuoksi mennään tarkastukseen muutaman viikon päästä.

Päiväkotiryhmässä on ollut yhdellä lapsella kihomatoja ja viereisessä ryhmässä täitä, mutta meille asti ne eivät ole eksyneet.

Pikkukeskosina poikien vastustuskyky on heikompi, joten oletin heidän sairastavan tämän syksyn aikana kaikki mahdolliset lastentaudit. Voisiko sillä olla merkitystä, että he ovat vain neljänä päivänä hoidossa ja silloinkin lyhyitä päiviä. Elimistö pääsee lepäämään pitkän viikonlopun aikana eikä tautikierrettä pääse syntymään. Tai sitten he sairastavat kaikki taudit vasta keväällä. Pessimisti ei pety.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti