sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Saunomassa Tampereella

Saimme varattua ammattiyhdistyksen kautta suhteellisen edullisesti huoneiston Holiday Club Tampereen kylpylästä. Tulimme tänne perjantaina ja lähdemme takaisin kotiin huomenna maanantaina. Huoneisto on kahdessa tasossa oleva, jo elämää nähnyt kaksio. Kahden kerroksen korkuisista ikkunoista ja terassin ovesta tulee niin paljon kylmää ilmaa sisälle, että kirjoitan tätä istuen sohvalla verhoutuneena yöpukuun, kylpytakkiin, villasukkiin ja paksuun peittoon.

Foreca lupasi lauantaille poutaista ilmaa, joten suuntasimme ensin Tallipihalle käsityökojuja, karusellia ja hepan vetämiä vankkureita ihastelemaan. No vettä satoi välillä kaatamalla, välillä tihkuen. Suunnitelmat muuttuivat ja menimme lasten kulttuurikeskus Rullaan lämmittelemään ja ihastelemaan lasten tekemää dinosaurusnäyttelyä. Ruokaakin saatiin lopulta yhden ravintolan äärimmäisen huonon asiakaspalvelun jälkeen.

Tänään sunnuntaina poikien vauhti oli aamulla sellaista, että energiaa piti päästä purkamaan jotenkin. Ulkona satoi taas vettä, joten suunnaksi otettiin Hoplop. Pienen alun varovaisuuden jälkeen Niisku juoksi ja kiipeili siellä posket punaisina. Nipsukin heitteli pallomeressä palloja ja tuli pomppulinnaan, mutta selvästi poika pelkäsi ympärillä juoksevia isompia lapsia. Pelkäsi siis sitä, että joku tönäisee hänet kumoon tai juoksee päin. Kannustin Nipsua kiipeämään ylös leikkipaikkoihin, mutta monessa kohtaa hän sanoi: ei pääse. Omaa sydäntä särki. Joko nyt vasta reilut 2-vuotiaana Nipsu huomaa omat rajoitteensa? Useimmiten kyse on kuitenkin pelosta. Nipsun vartalon hallinta on vielä heikkoa ja hän pelkää tasapainon menettämistä oudoissa paikoissa.

Iltapäivän ohjelmassa piti olla jouluparaatin seuraaminen, mutta vesisade lannisti meidät ja suuntasimme sen sijaan Ideaparkkiin. Sielläkin aikaa meni 2 tuntia, vaikka kävimme vain kahvilassa ja pikaisesti Prismassa. Mutta toisaalta meillä ei ollut kiire, joten annoimme poikien rauhassa tutkia paikkoja ja kävellä omassa tahdissaan.

Viikonloppuna pojista on kuoriutunut himosaunojia. Huoneistossa on iso (pore)amme, jossa he ovat kylpeneet joka ilta. Isimies meni perjantai-iltana saunaan poikien kylpiessä ja sai houkuteltua ensin Niiskun ja lopulta myös Nipsun mukaansa saunaan. Ja saunominen onkin mukavaa! Löylyä sai heittää reilusti eivätkä pojat säikähtäneet sitä. Aikaisemmin ainoastaan Nipsu on ollut viime jouluna saunassa, joten tämä oli uusi kokemus molemmille. Saunassa käytiin sitten myös lauantaina ja tänään.

Mukava viikonloppu, vaikkakin minulle ja Isimiehelle ei mitenkään rentouttava. Pojat ovat nukkuneet levottomasti ja yöherätyksiä on ollut lukuisia. Ja samat vaivat jatkuvat edelleen: 46 vaipan paketti uhkaa loppua kesken ennen kotiin lähtöä. Muutamat yllätykset tulivat kylpyyn, joten niiltä osin säästyi kaksi vaippaa. Anteeksi, jos mielikuva ällöttää. Musta huumori pelastaa vaikeinakin hetkinä.

Ja Tampereen kylpylässä ei käyty lainkaan, vaikka se tuossa 50 metrin päässä onkin. Ei nähty tarpeelliseksi maksaa paria kymppiä siitä huvista. Ja säästettiin kylpylän siivoojilta inhottava homma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti