perjantai 2. syyskuuta 2016

Kuulumisia

Tällä viikolla erilaisia käyntejä kertyi mukavasti. Maanantaina oli 2-vuotis neuvola (1,5 kk myöhässä). Neuvolan vuoksi pojat eivät menneet lainkaan päiväkotiin. Molemmat ovat noin 84 cm pitkiä ja painavat 10 kiloa. Mittojen oton lisäksi neuvolakäynnin tarkoitus ei mulle selvinnyt. Juteltiin mun jaksamisesta ja poikien yleisestä kehityksestä. Kerroin olevani huolestunut heidän puheen kehityksestään. Vasta kun monta kertaa toistin tätä aihetta, niin th totesi, että tavataan ylimääräisen kerran joulukuussa, noin 2,5 vuoden iässä. Jos silloinkaan puhe ei ole lähtenyt kehittymään, niin asiaa viedään eteenpäin. Iltapäivällä Nipsun toimintaterapeutti tuli käymään meille ensimmäistä kertaa. Ensivaikutelma hänestä on erittäin positiivinen, uskon yhteistyön ja terapian lähtevän käyntiin loistavasti. Toimintaterapeutti keskittyy aktivoimaan Nipsun kättä, kun taas fysioterapeutti keskittyy jalkoihin ja koko vartaloon. Toimintaterapiaa Nipsulla on kerran viikossa, joten yhteensä terapioiden määrä on nyt 3 kertaa viikossa.

Tiistaina jätin Niiskun aamulla aikaisin päiväkotiin ja menimme Nipsun kanssa teettämään dafoja. Tämän session pelastus oli mukaan ottamani ipad, josta näytin Maisa-videota. Nipsun piti istua pitkän aikaa paikallaan, kun hänen jaloistaan otettiin mittoja ja tehtiin muotteja dafoja varten. Kahden viikon päästä menemme uudelleen sovitukseen ja hakemaan valmiit dafot. Silloin kaikki Nipsun kengät joudutaan oletettavasti uusimaan. Dafoja pidetään siis koko hereilläoloaika ja ne laitetaan kaikkiin kenkiin, mikä asettaa kenkien sopivuudelle melkoisia haasteita. Suutarille tulee luultavasti hommia tässä vaiheessa. Öisin Nipsu pitää jaloissaan ortooseja, joista kerroin aikaisemmin. Ortooseihin poika on tottunut upeasti, eikä niiden pitämisessä ole mitään ongelmia.

Keskiviikkona oli Niiskun vuoro saada laatuaikaa mun kanssani, kun Nipsu jätettiin päiväkotiin yksin aamulla. Niiskulla oli keskosuuteen liittyvä silmälääkärin kontrolli. Tarkastuksessa ei havaittu mitään erityistä, joten seuraava kontrolli on 4 vuoden iässä.

Loppuviikko menikin tavallisesti. Pääsin luennolle ja ehdin jopa opiskelemaan hieman. Näin perjantaisin on poikien vakio vapaapäivä päiväkodista ja Isimieskin oli kotona, kun hänen 80 %-nen työaikansa lähti käyntiin. Kokeiltiin uutta metodia päiväunien suhteen. Pojat meidän parisänkyyn ja Isimies väliin nukkumaan. Toimii! Nukahtaminen tapahtui järkevässä ajassa ja unet maistuivat melkein kahden tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti