perjantai 16. syyskuuta 2016

Kenkähankintoja

Nipsu sai tänään dafot. Ne on siis tuollaiset ohuet, anatomisesti muotoillut muovihärpäkkeet. Niitä täytyisi pitää jaloissa mahdollisimman paljon, koska ne ohjaavat jalkaterää oikeaan asentoon.


Dafojen alla pidetään normaalia sukkaa, jonka päälle dafot kiristetään tosi tiukkaan. Dafoja ei voi käyttää pelkästään edes sisällä, koska ne ovat niin ohutta muovia, vaan niiden päällä on aina käytettävä kenkää (tossut eivät kelpaa). Tästä muodostuukin se suurin ongelma. Kenkien pitää mahtua hyvin dafojen päälle, mutta ne eivät saa olla liian isotkaan. Koska dafot eivät taivu yhtään, kenkien varsien pitää aueta tosi isolle, että jalan saa pujotettua kenkään sisään. Meillä oli ennestään yhdet kirpparilta ostetut paljon elämää nähneet välikausikengät, joiden kanssa dafot onneksi sopivat. Syksyn kuivat ulkoilukelit on siis ratkaistu. Kumisaappat eivät sellaisenaan kelpaa eli jalkaa ei saa tungettua saappaisiin sisään dafojen kanssa. Tietyt vanhan malliset crocsit voisivat kuulemma kelvata, jos sellaiset jostain kirpparilta löytyvät. Tai sitten suutarilla voi teettää vetoketjun tai jonkin läpän kumisaappaaseen, jolloin se ei tietenkään enää pidä vettä siitä kohtaa. Kävin heti tänään tekemässä lastenvaatekirpparilla kierroksen ja löysin sieltä 2 eurolla sandaalit, jotka on täydelliset dafojen kanssa, jes! Lisäksi ostettiin cittarin alehyllystä kangaskengät, joita voi pitää sisällä (saa nähdä hiostaako ne liikaa).

Jalkojen iho on Nipsulla melko kovilla. Öisin Nipsu on jo kuukauden ajan pitänyt ortooseja eli kipsivaloksia, joiden tarkoitus on myös ohjata jalkaa oikeaan asentoon. Tähän lisäksi hereilläoloaikana pidettävät dafot. Jossain välissä ihon täytyy antaa kunnolla hengittää. No meillä se hoituu vaipparuljanssin aikana. Kun kakkavaippoja täytyy vaihtaa useita kertoja päivässä, niin enää se ei suju yhtä nopeasti. Kaikki nuo jaloissa olevat härpäkkeet pitää riisua ensin ja peppupesujen jälkeen laittaa uudelleen jalkoihin. Huoh.

Vasemmalla ortoosit ja oikealla dafot.
Dafotkaan eivät ratkaise sitä ongelmaa, että Nipsun jalkaterät ovat erittäin voimakkaasti sisäänpäin kääntyneet. Vasen jalka on kävellessä melkein 90 asteen kulmassa ja osoittaa siis melkein suoraan sivullepäin, oikea jalkateräkin on vääntynyt jonkin verran, mutta ei niin pahasti kuin vasen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti