keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Superhienoa

Edelliseen tilitykseeni liittyen, viime viikonlopun aikana kakkashow hieman hellitti. Muutama päivä hitaampaa toimintaa, kunnes taas mennään ja lujaa. Oma jaksaminen tämän asian suhteen on taas onneksi parempi. Jaksamiseeni vaikuttaa merkittävästi se, että saan omaa aikaa. Sunnuntaina kävin yksinäni pyörähtämässä kauppakeskuksessa ja istuin rauhassa kahvilassa. Maanantaina olin Leijonaemojen kanssa ratsastamassa issikoilla. Tällaiset lyhyetkin vapaahetket ovat äärimmäisen tärkeitä.

Pojat  ovat olleet nyt kolmisen viikkoa päiväkodissa. Näiden viikkojen aikana on tapahtunut huomattavaa kehitystä monella eri taholla. Pojat ovat alkaneet muodostaa enemmän sanoja. Sanavarasto ei ole monipuolinen, mutta monia tärkeitä sanoja tulee oikeissa tilanteissa. Ruokapöydässä hoetaan usein poppu-sanaa (=loppu, vaikka siihen ei olisi aihettakaan). Ja ruokailun päätteeksi tulee kiitti. Käsiä kuivatessa muistetaan, että pyyheliina roikkuu koukussa.

Parasta on ollut Nipsun motoriikan kehittyminen. Perjantaina kotipihalla ulkoillessa Nipsu meni yksikätiseen karhunkävelyasentoon ja ponnisti siitä ylös seisomaan. Täysin ilman mitään tukea ja apua keltään jätkä nousi seisomaan! Pojan naama loisti aurinkoisena omasta onnistumisesta. Nipsu otti myös muutaman askeleen ilman tukea viikonloppuna. Nämä askeleet olivat sellaisia syöksyjä syliin, mutta meidän kategoriassa ne merkitään Nipsun ensiaskeleiksi.

Nipsun vauhti taaperokärryn kanssa kävellessä on viime päivinä ollut todella hurja ja polvien iho on usein ruvella, kun vauhti kasvaa liian suureksi ja tasapaino ei enää riitä. Muutaman pahemman kaatumisen jälkeen Nipsu tuli varovaisemmaksi eikä enää yrittänyt kovalla alustalla ylösnousua. Maanantaina olimme trampoliinilla ja siellä Nipsu päätti yllättää minut täysin. Hän nousi trampalla tuetta seisomaan ja otti siitä neljä askelta. Jäin ällistyneenä katsomaan pojan suoritusta. Siis mehän odotellaan edelleen sitä rollaattoria, jotta Nipsu saisi harjoitella tuen kanssa kävelyä. Mutta Nipsu päättikin siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli tuetta kävelyyn.


1 kommentti:

  1. Hienoa kehitystä Nipsulla :) Ja ehdottomasti kannattaa ottaa omaa aikaa niin jaksaa taas kotona paremmin. Vaikkei tekisi mitään erikoistakaan - itsehän viivyn (yksin) usein kauppareissulla 1-1,5h koska vain laahustan siellä ja tuumailen kaikkea rauhassa sillä aikaa kun iskä hoitaa lapset. Ja kotona odottaa innokkaat ruokakassien purkajat hihkuen ilosta, kun äiti tulee kotiin.

    VastaaPoista