tiistai 8. syyskuuta 2020

Papin merirosvoauto?

Kävin Niiskun kanssa eilen maanantaina koronatestissä. Poika ilmoitti lauantaina aamulla, että kurkku on kipeä. Sunnuntaina hänellä oli jo limainen yskä ja räkä valui. En olisi muuten vienyt testiin, mutta perjantaina olimme äitini hautajaisissa, missä oli reilut 20 riskiryhmään kuuluvaa henkilöä. 

Testiin pääsimme nopeasti; jonotin puhelimessa vain 45 minuuttia; ensimmäinen testiaika olisi ollut jo 2 tunnin päästä soitosta. Ainoastaan tuloksen saamisessa systeemi vielä takkuaa: 3 - 4 päivää pitää odottaa. No eipä siinä mitään. Mulla on ihan helvetin tiukka etätyöviikko. Isimies on aloittaa uudessa työpaikassa ensi viikolla. Joten eipä siinä mittään muuta kuin kirosanoja ja buranaa. Nipsulla räkä alkoi valumaan tänään ja itsellänikin särkee joka paikkaa ja kurkku on karhea. 

Mutta kaiken tämän yskän ja flunssaräkäpapereiden keskellä on vielä suru. Välillä se iskee ja lujaa. Ilmeisesti se jossain vaiheessa helpottaa? 


Viimeinen äitini viljelemä kesäkurpitsa

Jätkät käyttäytyivät upeasti siunaustilaisuudessa kappelissa ja muistotilaisuudessa, olen heistä ylpeä. Muistotilaisuudessa pappi istui Niiskun ja Nipsun lähellä samassa isossa pöydässä lähisukuni kanssa. Pojat jutustelivat tämän nuoren miehen kanssa sujuvasti. Niisku kysyi papilta mm. hänen työasustaan. Myös muista aiheista keskusteltiin: 

Niisku papille: Sulla on vissiin aika vähän töitä? No kun, eihän joka päivä ihmisiä kuole. Oliko se merirosvoauto sinun? 

Viimeisen kysymyksen kohdalla minä ja muut repesimme nauruun (ja seassa ehkä myös itkua). Kappelin parkkipaikalla oli ollut joku tuunattu auto, tätä autoa Niisku epäili papin menopeliksi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti