maanantai 12. marraskuuta 2018

Uusi lastensairaala

Kävimme Nipsun kanssa viime viikon perjantaina ensimmäistä kertaa Uudessa lastensairaalassa. Nipsulla oli tapaamiset fysioterapeutin ja toimintaterapeutin kanssa erilaisten tukien uusimista varten.

En tykkää ajaa omalla autolla Helsingissä, mutta Lastenlinnaan osasin ajaa mainiosti: valita oikeat kaistat ja tehdä jopa taskuparkin Lastenlinnan ympäristön kapeilla kaduilla. Uusi lastensairaala sijaitsee tietenkin ihan vieressä, mutta ajoreitti sinne ei sitten ollutkaan ihan niin itsestäänselvä, kun yhdestä risteyksestä ei päässytkään kääntymään haluaami suuntaan. Tästä onneksi selvittiin aamukasin ruuhkassakin ja Lastensairaalan parkkihalli oli iloinen yllätys: ilmainen pysäköinti sairaalan asiakkaille, jee!Jo parkkihallissa huomasi, että lapsiasiakkaita on ajateltu joka paikassa. Seinillä ja hisseissä on maalauksia ja runoja. Ilmoittautumisautomaatti löytyy parkkitasoltakin, ja siinäkin on ajateltu lapsia: Nipsu sai valita oman hahmonsa, joka sitten ilmestyi vastaanottoaulassa näyttötaululle. Ihania yksityiskohtia! Me kävimme vain sairaalan toisessa kerroksessa, jossa sijaitsevat vastaanotot. Odotustiloja on monta, joten kaikille löytyy istuma- ja leikkipaikka. Lelutkin on päivitetty tälle vuosituhannelle. Sairaalan kahviosta sain mukaani hyvän kahvin, ja salaattibaari näytti houkuttelevalta.


Nipsu pääsi testaamaan uutta jumppasalia, jossa hän näytti pallonpotkimistaitojaan fyssarille. Saimme maksusitoumuksen uuteen dafoon, koska entiset ovat taas jäämässä pieniksi. Minun aloitteestani Nipsun oikeaan eli terveeseen jalkaan ei enää teetetä dafoa, vaan siihen tehdään pohjallinen.

Toimintaterapeutin tapaamisella pohdittiin peukalotukia. Hemikäden peukalo on usein kämmenen sisässä jännittyneenä, joten siinä kädessä on käytetty neopreenistä tukea. Tuki ei ole auttanut peukalon asentoon paljonkaan, joten nyt pohdittiin uusia tukimahdollisuuksia. Terapeutti teki Nipsun käteen kinesioteippauksen, joka ainakin ensikokemuksen mukaan toimii hyvin. Tilaukseen laitettiin myös mittojen mukaan tehtävä muovinen tuki peukalon loitontamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti