maanantai 29. tammikuuta 2018

Tavoite saavutettu: lapset söivät pizzerian pitsaa

Edellisen postauksen aiheeseen liittyen: syömiseen liittyvät asiat ovat helpottuneet pojilla. Meidän tie otsikon lopputulokseen ei ole ollut helppo. Liki 2-vuotiaaksi asti soseita, ei sormiruokailua, erittäin valikoiva syöminen ja yhdessä vaiheessa ruokalakko.

Eilen uintireissun jälkeen kurvattiin Kotipizzan kautta ja noudettiin kaksi pitsaa kotiinviemisiksi. Opera upposi jätkiin! Jihaa!

Niisku on ollut se hankala tapaus syömiseen liittyen ja edelleen hän on valikoiva (siis suomeksi sanottuna nirso). Joskus syksyllä Niisku suostui laittamaan omenan palan huulilleen ja siitä seuraava edistysaskel oli mikroskooppisen pienen omenanpalan syöminen. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että poika syö jopa pari omenanlohkoa kerrallaan. Niiskun kasvisrepertuaari on laajentunut omenan lisäksi porkkanaan. Mieletöntä, sanon minä. Ja jos joku ihmettelee, niin kyllä, ainoat Niiskun tietoisesti syömät kasvikset ovat omena ja porkkana (perunaa tai bataattia en laske kasviskategoriaan, eikä ketsuppia lasketa tomaatiksi). Smoothien joukossa menee melkein mikä vaan hedelmä tai marja, mutta koostumuksen täytyy olla täysin sileä, eikä sattumia saa löytyä tai tulee täysstoppi.

Kaikkiruokaisen lapsen vanhempi ei välttämättä ymmärrä, kuinka paljon elämää helpottaa pitsaa syövä lapsi. Mutta meillä se on iso asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti