tiistai 30. toukokuuta 2017

Täydellinen paniikki märistä housuista

Kotona hyvin alkanut vaipattomuus-harjoittelu johti täydelliseen katastrofiin eilen. Nipsun kanssa harjoittelu on sujunut ihan ok, eli vahinkoja sattuu, mutta ei mitenkään erityisen paljon.

Neljän kotona pidetyn harjoittelupäivän aikana Niiskulla tuli vahinkoja enemmän, housuissa oli pieni liru tuon tuosta. Asiasta ei tehty tietenkään mitään suurta numeroa eikä se poikaakaan haitannut sen enempää.

Eilen aamulla päiväkodissa näytettiin ylpeinä poliisiauto-kuvioisia alushousuja. Hoitajien kanssa sovittiin, että ulos ja päiväunille laitetaan vaipat. Iltapäivällä minua odotti valtava pino märkiä vaatteita päiväkodin naulakolla. Niiskulta oli kuulemma tullut todella useasti pissavahinko. Kotiin tultuamme käytiin potalla ja otettiin vaipat pois. Niiskulla tuli seuraavan puolen tunnin aikana neljä kertaa housut märiksi. Viimeisellä kerralla poika jo itki. Asiasta ei tehty sen suurempaa numeroa, kysyin Niiskulta laitetaanko vaippa ja myöntävän vastauksen jälkeen näin tehtiin. Vaipan laiton jälkeekin Niisku irvistelee vähän väliä ja puhkeaa itkuun. Ihan kuin häneen sattuisi. Poika pitelee haaroistaan ja itkee. Koko ruokailun ajan hän puhkeaa voimakkaaseen itkuun muutaman minuutin välein, itkua edeltää kiemurtelu ja naaman vääntely. Tulkitsen tilanteen niin, että pissaa lirahtaa vaippaan ja hän itkee sitä. Ajattelen, että kyseessä on virtsatientulehdus, pissaaminen kirvelee. Poika on täydellisessä paniikissa. Mietin jo, että pitää lähteä päivystykseen hakemaan antibiootit, koska Niisku on niin kipeän oloinen. Käydään potalla ja sinne pissa tulee normaalisti ilman itkua. Mitä ihmettä? Leikitään ilta kotipihassa ja mitään ongelmaa ei ole. Iltapesuille mentäessä märkä vaippa vaihdetaan kuivaan, pottaan pissaamisessa ei edelleenkään mitään ongelmaa.

Yö sujui rauhallisesti. Aamulla pottakäynnin jälkeen laitoin Niiskulle vaipan ja kerroin päiväkodissa hoitajille, että palattiin takaisin vaippaan toisen pojan kohdalla.

Poika meni täysin sekaisin siitä, että ei pystynyt pidättämään pissaa ja housut kastuivat. Ei sujunut tämäkään asia meidän perheessä ihan tavallisesti.

Voimaton olo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti