keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kaikkien kavereita eli karavaanareita

Pienoinen reissuväsymys alkaa painamaan, ollaan oltu tien päällä lauantaista asti. Ensin lauantaina ajettiin 260 km mun sukulaisten luokse. Sunnuntaina vietettiin mun siskontytön rippijuhlia. Maanantaina pakattiin mun vanhempien asuntoauto täyteen tavaraa ja lähdettiin kohti pohjoista tarkoituksena päästä Ouluun yhden yön pysähdyksellä. Asuntoauton lainaus oli suhteellisen pitkän pohdinnan tulos, kun mietittiin vaihtoehtoja pohjoisen reissulle. Pojat on olleet viime kuukausina surkeita autossa matkustajia ja 600 kilometriä puolen tunnin pätkissä ajettuna veisi aika tuhottoman pitkään.

Maanantaina päästiin etenemään noin 300 km. Yllättäen Niiskua matkustaminen haittasi vähemmän ja hän torkkui autossa. Nipsu ei osannut nukkua, koska tuttavalta saatuja ikivanhoja turvaistuimia ei pysty kallistamaan ja Nipsu havahtui aina kun pää retkahti. Oltiin Kokkolassa leirintäalueella yötä. Meidän perheen ekan päivän karavaanarikokemus oli ihan jees, ilmat ei taaskaan suosineet, ja kahden taaperon kanssa pienessä asuntoautossa ajan tappaminen oli melkoisen tuskaa. Kaasulieden nuppeja ei voi väännellä niin huolettomasti kuin kotona, missä on lapsilukot turvaliedessä.

Tiistaina päästiin Ouluun. Kolme yötä vietetään Isimiehen sukulaisten ja ystävien luona kylässä, ihanasti sisätiloissa nukkuen.

Tähän mennessä reissun parasta antia on ollut huomata, että ruokailut poikien kanssa sujuvat kohtuullisen kivuttomasti. Ollaan testattu abc:n ja freston noutobuffeet. Molemmissa jätkät on syöneet ilmaiseksi ja heille on uponnut perunamuusi lihapullilla tai kalapihvillä. Rossossa samaten muusi ja broikkua lasten listalta. Onhan nuo ruokailut melkosen hätäisiä eikä niiden aikana aikuiset ehdi keskustelemaan, mutta pojat syövät itse ja normi ruokaa! Heidän tapauksessaan huikeaa edistymistä. Nipsu söi yhtenä päivänä jopa hesburgerin kananuggeteita. Ruokavalio on yksipuolinen ja vihanneksia ei näinä päivinä uppoa jätkiin yhtään, mutta en stressaa. Ehtii sitä syödä kotiruokaa piilotetuilla kasviksilla myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti