maanantai 15. lokakuuta 2018

Päivä Tukholmassa - yllättävän kivaa

Syysloman alkajaisiksi olimme koko perheen voimin päivä Tukholmassa -risteilyllä. Ensimmäinen tämän porukan risteily ja erittäin mukavat fiilikset näin jälkikäteenkin.


Ainoa kohteemme Tukholmassa oli Junibacken, mikä oli loistava ratkaisu. Ei kiirettä, ei hoppua, ei turhaa kellon tuijottamista. Olin ostanut etukäteen Siljalta menopaluu-bussiliput Djurgårdeniin. Kuinka helppoa, suosittelen lämpimästi! Bussi lähti suoraan terminaalin ovien edestä. Vietimme Junibackenissa reilut 3 tuntia, minkä jälkeen kävelimme upeassa syysilmassa Djurgårdenin rannassa purjeveneitä ihaillen ennen suoraa bussiyhteyttä satamaan.


Laivalla aika meni syöden, maisemia katsellen ja leikkipaikassa telmiessä. Poikien kanssa voi jo ottaa rennosti ravintoloissa, aikuisetkin saivat syödä rauhassa itsensä ähkyyn.

Ainoa miinus reissusta tulee hytin suunnittelussa: kun lasten nukahdettua aikuiset haluavat lukea kirjaa yläsängyissä viinilasillisen kera, niin ei ole mitään tasoa mihin laskea punkkulasinsa. Käsi ei yllä kurottamaan lasia alhaalta, joten joka hörppyä varten pitää kiivetä tikkaita edestakaisin. Vaarana oli siis buffetissa ahmittujen kalorien kulutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti