keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Alakerrassa ja yläkerrassa

Laitoimme viime viikonloppuna poikien sängyt päällekkäin. Niisku pääsi jo muutaman harjoittelukerran jälkeen itse kiipeämään sänkyyn ja tulee sieltä myös alas melko turvallisesti. Meillä oli valmiina tuollainen matala kahden portaan koroke, mikä helpottaa yläsänkyyn menoa ja pois tuloa. Tiistaina vähän ennen aamukuutta sekä minä että Isimies havahduttiin siihen, että Niisku lähtee tulemaan tikkaita alas. Lastenhuoneessa on aina yövalo päällä ja tällä hetkellä myös ilmankostuttimesta tulee valoa, joten se toivottavasti helpottaa Niiskua. Silti pelkään sitä hetkeä, kun hän unenpöpperössä haluaa sängystä pois ja ote lipsahtaa. Nipsu pääsee useimmiten itse kapuamaan alasänkyyn; jos oikeassa kädessä on jokin lelu, niin silloin voimat eivät riitä sänkyyn pääsemiseen.
Nyt olisi aika laittaa lastenhuone "lopulliseen" muotoonsa. En ole erityisesti sisustanut huonetta vielä kertaakaan, vaan kalusteita on hankittu tarpeen vaatiessa pikku hiljaa. Lipaston, missä säilytetään poikien vaatteita, olen itse maalannut. Lampun ostin reilu vuosi sitten ja vihertävät kuutiot säilytyslaatikoineen ovat myös uudehko hankinta. Tykkään huoneesta tällä hetkellä todella paljon. Sänkyjen yhdistämisen jälkeen se on paljon avarampi ja lattialle jää leikkitilaa. Pojilla on leikkinurkkaus ruokailutilan vieressä ja siellä säilytetään edelleen autoja ja keittiötarvikkeita (tästä voit lukea leikkinurkkauksesta). Useimmiten pojat leikkivätkin tuossa leikkitilassa.


Viimeinen vaihe lastenhuoneen sisustamisessa on seinät. Joitakin tauluja tai julisteita pitää hankkia, että seinille saadaan elävyyttä. Päiväpeitot ovat edelleen harkinnassa, aika näyttää tarvitaanko niitä.

Minulle tulee muutenkin keväisin tarve tehdä pieniä muutoksia kotiin. Aurinko on muutamina päivinä paistanut voimakkaasti sisään ja paljastanut likaisten ikkunoiden lisäksi kulahtaneet pinnat. Mitään suuria muutoksia meillä ei silti tehdä. Olohuoneen koristetyynyjen päällisten vaihtaminen saa riittää.

Ja ei, tästä ei tule sisustusblogi. Juttu Nipsun uudesta menopelistä tulee heti, kun saan kuvan otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti