keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Laryngiitistä osittaiseen joulurauhaan

Poikien kovan yskän syyksi paljastui kurkunpääntulehdus. Molemmilla oli sunnuntaiaamuna kuumetta. Nipsu sai sunnuntaina päiväunilla hengenahdistuskohtauksen, yskä oli laryngiitille tyypillistä haukkuvaa yskää. Tämä oli meidän perheelle ensimmäinen tapaus kyseistä tautia, mutta tiesin ennakolta mikä siihen auttaa. Käärittiin Nipsu peiton sisälle, laitettiin lakki päähän ja mentiin takapihalle istumaan poika sylissä. Kylmä ilma ja pystyasento auttoi vartin aikana ja tilanne rauhoittui. Onneksi tuo ensimmäinen "kohtaus" sattui päivällä, sen verran pelottavan kuuloista pojan hengitys oli, että keskellä yötä siihen herääminen on varmasti kamalaa. Nyt kun tiedän, että se menee nopeasti ohi, niin osaan suhtautua siihen rauhallisesti.

Muutama yö meni parin tunnin unilla. Pojat heräilivät kuumeeseen, yskään, kipeään kurkkuun, räkää täynnä olevaan nenään. Nyt taudin pahin vaihe on ohitettu. Jäljellä on enää normaali räkätauti.

Alkuviikon suunnitelmani menivät uusiksi, kun poikien kanssa oltiin kotona ja yritettiin keksiä tekemistä päivän pitkiksi tunneiksi. Tänään pääsin käymään kampaajalla. Ja nopeasti ehdin käydä nappaamassa muutaman lahjakortinkin sukulaislapsille vietäviksi.

Joulurauha laskeutuu siis meillekin. Nyt laitan muutaman suolaisen joulutortun uuniin ja lämmitän glögiä.

Ihanaa joulun aikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti