sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Maidoton testaus

Tänä viikonloppuna tuli taas kerran mitta täyteen suolistoasioita eli suomeksi sanottuna on ollut paskainen viikonloppu.

Muhun iski julmettu väsymys tämän asian kanssa taisteluun. Jotain on tehtävä. Me ollaan kärsitty ainakin vuosi (tai enemmän, enää en jaksa muistaa) molempien poikien suolisto-ongelmien vuoksi. Välillä menee hyvin viikko tai pari ja ajattelen, että nyt se vihdoinkin tasaantuu. Sitten iskee parin päivän ripuli. Tai viikon paha ummetus. Tai vuorotellen ripuli ja ummetus. Viikon verran tasaista kivaa arkea ja taas mennään. Joku tolkku tähän on saatava. Pojat on yli kaksivuotiaita!

Viime vuoden syksystä lähtien he söivät säännöllisesti ummetuslääkettä. Tällä selitin itselleni (ja muille) usean kerran (tavallisesti 3-8 kertaa) päivässä tulevan tavaran. He eivät vain saaneet suolta kerralla tyhjäksi, näin ajattelin.

Loppukesästä saimme purettua lääkityksen ensin Nipsulta, ja Niiskukin on nyt ollut muutaman viikon ilman lääkettä. Mutta sama meno jatkuu edelleen. Vaippa täyttyy haisevasta tavarasta usein, 10 kertaa päivässä per poika ei ole liioiteltua.

Mitä jos kyseessä onkin jokin ruoka-aineherkkyys?

Reilun viikon päästä on syysloma. Pojat ovat silloin lomalla loppuviikon päiväkodista. Pienellä säätämisellä pystymme kokeilemaan 10 tai jopa 12 päivän ajan maidotonta ruokavaliota. Jos tänä aikana ei ole havaittavissa mitään muutosta, niin ainakin yksi asia on poissuljettu. Sen jälkeen voi miettiä uusia strategioita. Itseäni helpottaa jo tieto siitä, että pystyn aloittamaan ratkaisun löytymisen jostain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti