perjantai 21. toukokuuta 2021

Miten kaikki sujuu?

 Koulun alkuun on vajaa 3 kuukautta. Joka toinen päivä uskon ja luotan, että kaikki sujuu hyvin. Joka toinen päivä mietin ja hermoilen, miten ihmeessä nuo mun pienet rääpäleet pärjäävät siellä. 

Koulutulokkaat saivat esittää yhden kaveritoiveen. Me vanhemmat esitimme toiveen, että pojat sijoitetaan eri luokille. Olimme pohtineet tätä pitkään ja molempien ratkaisujen puolesta oli hyviä argumentteja. Lopulta tilanteen ratkaisi toive, että eri luokille sijoittaminen vähentäisi veljesten välistä keskinäistä vertailua. Koronavuoden aikana sosiaaliset kontaktit ovat entisestään vähentyneet, vaikka ei niitä meidän perheessä ennen tätä ajanjaksoa paljon muutenkaan ollut. Pojat ovat suurimman osan aikaa kahdestaan (tai siis olemme neljästään), joten he vertailevat taitojaan ja saavutuksiaan koko ajan. Nipsun itsetunnon kehitykselle on tärkeää, että hänen ei tarvitse joka ikinen hetki yrittää tehdä samoja asioita kuin veljensä. Fakta kuitenkin on, että Nipsu on monessa asiassa Niiskua jäljessä ja tämä kuilu tulee varmasti syvenemään koulun myötä.

Kouluun tutustumista ei tänä keväänä järjestetä. Minä menen ensi maanantaina koululle allekirjoittamaan erityisen tuen päätöksen. Siinä samalla yritän järjestää muita Nipsua koskevia asioita syksyä varten. Katsotaan miten tapaaminen ensi viikolla sujuu. Tähän mennessä tiedon saanti on ollut melkoisen nihkeää. 

Kouluaamujen ongelma ratkaistiin sillä, että jään osittaiselle hoitovapaalle. Teen 30 tuntia viikossa töitä marraskuun loppuun asti. Katsotaan miten syksy sujuu, ja pitääkö hoitovapaata jatkaa myös marraskuun jälkeen. Jos minun koulustressin unohtaa, niin kevät on ollut ihanaa aikaa. Olen viimeistellyt meidän pihaa, tehnyt vadelmapenkin, istuttanut omenapuun ja syreeniaidan sekä lukuisia muita kasveja. Mökin uusi saunarakennus-projekti etenee jollain tasolla, vaikka siinä koettiinkin juuri eilen kova takapakki. Kesälomasuunnitelmia on jo tehty, oma lomani alkaa juhannuksesta ja kestää koulujen alkuun asti. Vielä reilu kuukausi lomaan siis, sen jaksaa kun tuijottaa joka päivä takapihalta esiin työntyviä kukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti