maanantai 15. helmikuuta 2021

Muutto omiin huoneisiin

 Pojat muuttivat omiin huoneisiinsa nukkumaan jo marraskuussa. Tarve muuttoon kasvoi pikkuhiljaa syksyn aikana. Nipsun unentarve on suurempi kuin Niiskun, keskimäärin 0,5 - 1 tuntia yötä kohden. Pojat olivat nukkuneet pienessä kerrossängyssä reilu 2-vuotiaista lähtien, ja tähän mennessä kaikki oli mennyt hyvin. Rauhoittuminen iltaisin oli sujunut keskimäärin ok. Mutta nyt Niisku oli hereillä yläsängyssään joka ilta pitkään, uni ei tullut ja kaikki alkoivat tuskastumaan. 

Lopulta muutos tapahtui hetkessä. Meillä on alakerrassa 3 makuuhuonetta. Lastenhuoneista toinen toimi aikaisemmin lasten nukkumishuoneena ja toinen oli leikkihuone. Molemmat huoneet ovat pieniä. Päätin heti aluksi, että ostan saman tien täysimittaiset sängyt, jotta uusimiselle ei olisi tarvetta taas muutamien vuosien kuluttua pituuden lisääntyessä. Jos huoneisiin olisi laitettu tavalliset  200 cm pitkät sängyt, lattiatilaa leikkimiselle ja ehkäpä koululaisen tarvitsemalle kirjoituspöydälle ei olisi ollut. Joten piti ostaa parvisängyt.


Torista löytyi käytettynä hyväkuntoiset ja täydelliset parvisänkykokonaisuudet. Niisku sai Ikean kokonaisuuden, jonka alla on kirjoituspöytä ja lisäksi sängyssä on reilusti säilytystilaa. Nipsu ei pysty kiipeämään tuollaiseen korkeaan parveen. Hänelle löytyi matala parvi, jossa on kaiken lisäksi turvalliset portaat pojan kiivettäväksi. Nipsunkin parven alle mahtuu istualtaan leikkimään. Tämä sänky ei välttämättä ole lopullinen ratkaisu hänelle. Riippuu täysin siitä, miten jätkän kiipeämistaidot kehittyvät, että saadaanko hänellekin korkeampi parvi tulevaisuudessa. 

Nyt Nipsu saa mennä omassa huoneessaan aikaisemmin nukkumaan, ja Niisku lukee parvellaan kirjoja tämän jälkeen. Kumpikaan ei häiritse toisen nukahtamista ja unia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti