tiistai 3. maaliskuuta 2020

Pyöräilykauden aloitus

No eihän täällä etelässä kausi koskaan loppunutkaan. Me laitoimme pyörät pressun alle "talvi"säilöön joskus marraskuussa muistaakseni. Pari viikkoa sitten mulla meni lopullisesti hermot, kun virittelin taas kerran myrskytuulten riepottelemaa pressua. Otetaan ne pyörät sitten esiin, kun sitä talvea ei koskaan tullutkaan.

Olimme ottaneet Nipsun pyörästä ylimääräiset jalkaremmit pois, koska ne ovat nahkaa ja säilyvät siten parempina lämpimässä varastossa. Remmejä ei kiinnitetty nyt takaisin ja Nipsu yllätti! Hän osasi polkea omaa apuväline-kolmipyöräänsä ihan itsenäisesti. Hemijalka pysyi suhteellisen hyvin polkimella ja jalkaterä oli jopa suoraan eteenpäin. Ilmeisesti äskettäin päättyneellä sähköhoitojaksolla saatiin sen verran aktivoitua jalan lihaksia, että tuore lihasmuisti onnistui pitämään jalan suorassa. Hieno saavutus kaiken kaikkiaan Nipsulta.


Nipsulle tämä on tärkeä taito, koska se mahdollistaa hänen pyöräilynsä itsenäisesti. Siis siinä määrin, että nyt hän voi lähteä liikkeelle ja lopettaa pyöräilynsä ilman aikuisten apua, koska mitään jalkaremmejä ei tarvitse kiinnittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti