sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Sähköhoitoa, tällä kertaa jalkaan

Talvi oli sitten tällainen: yhtään kertaa ei päästy hiihtämään, pulkkamäkeen tai muihin kivoihin lumileikkeihin. Ostimme jopa oman lumikolan ja hiekoitushiekkaa säkin, koska kyllähän niitä tarvitsee. Hah, ei tarvinnut tänä talvena. Olen jo itse luovuttanut toivoni: kuraa 6 kuukautta putkeen ja huhtikuussa alkaa kukat kukkimaan.

Mutta itse aiheeseen. Nipsulla on menossa taas sähköhoitojakso. Edellinen oli kesällä, silloin käteen yöaikainen rentouttava hoito. Nyt on vuorossa jalkaan aktivoiva hoito. Viimeksi hänellä on ollut jalassa sähköhoitoa 2017. Ja yhtä vaikeaa on edelleen motivoida lapsi tekemään harjoitteita. Jalkaan laitetaan siis puolen tunnin ohjelma, joka antaa 7 sekunnin sähköimpulsseja lihaksiin. Tämän puolen tunnin ajan pitäisi tehdä ohjeiden mukaisia harjoitteita. Kuten edelliselläkin kerralla, tarkoituksena on saada hemijalan nilkan koukistusta paremmaksi ja samalla myös suoristaa jalan linjaa. Sitä ei tule itse ajatelleeksi, kuinka tärkeää kävelyliikkeessä ovat ne lihakset, joilla saat nilkan koukistettua ja varpaat nostettua ylöspäin. Nipsulla tämä liike on todella hankalaa. Kävellessä jalkapöytä jää helposti maata vasten ja hän raahaa hemijalkaa. Vasemmassa jalassa on myös virheasento, jota ollaan yritetty korjata vuosien varrella eri keinoin. Jalkaterä on tällä hetkellä noin 45 astetta sisäänpäin kiertyneenä. Edistystä on siinä mielessä tapahtunut, että lähtötilanne oli 90 astetta eli suoraan sivulle päin.

Mistä ihmeestä löytää innostusta ja tsemppausta, että 5 vuotias jaksaisi tehdä harjoituksia joka päivä 30 minuuttia? Kaikkia leikkejä ollaan keksitty, mutta välillä kyllä tökkii omakin innostus. Nipsun luonne kun on "ikuinen uhmaikä". Eli hän ei suostu mihinkään ilman tappelua, suostuttelua, harhautusta tai palkinnon lupaamista.

Muuta tammikuussa tapahtunutta: sohva hyökkäsi omituisesti Niiskun kimppuun. Tästä seurauksena komea turvotus ja erinäiset värivaihtelut silmän ympärillä.Ja ai niin. Ostimme joulukuun lopulla Nipsulle omalla kustannuksella uudet silmälasit. Niihin ollaan nyt kerran vaihdettu sanka ja kerran uusittu ruuvi. Mutta hei: molemmat korjaukset menivät valmistustakuun piikkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti