torstai 19. joulukuuta 2019

Ei joulumuistamisia tällä kertaa päiväkotiin

En sitten lopettanut blogiin kirjoittamista, ainakaan tällä erää. Oli ainakin yksi ketutuksen aihe, jonka halusin kirjata ylös; jos se vaikka helpottaa osittain omaa tuskaa.

Tuo uusi poikien päiväkoti. Voi kettu sentään. Joo tiedän, että mikään paikka ei ole täydellinen vanhempien omille pikku lapsosille. En minä ihmeitä vaadikaan. Haluaisin huolehtivaa hoitoa. Erityisesti haluaisin, että Nipsun erityisvaatimukset otettaisiin huomioon myös päiväkodissa. Haluaisin, että päiväkodissa toteutettaisiin pojan kuntoutusta. Onhan poika siellä noin 9 tuntia vuorokaudessa, viitenä päivänä viikossa. Laskin, että pojat ovat tavallisen viikon hereilläoloajastaan tasan puolet päiväkodissa. Puolet, 50 %, ½.

Päiväkoti vaihtui elokuun alussa, kun olimme muuttaneet. Meni noin 3 kuukautta, että jätkät olivat sopeutuneet uuteen paikkaan. Nyt 5 kuukautta myöhemmin: hoitajat eivät ole kertaakaan osallistuneet fysioterapeutin terapiakertaan. Fyssari käy päiväkodilla kerran viikossa, häneltä saisi tärkeitä ohjeita arjessa tapahtuvaan kuntoutukseen. Siis saisi, jos hoitajat vaikka ottaisivat ammattilaisten neuvot vastaan.

Nipsulle on myönnetty ryhmäavustaja (puoleksi päiväksi). Kunnan päätös asiasta tuli jossain vaiheessa syksyä, ehkä lokakuussa, jos oikein muistan. Pysyvää avustajaa ei ole vieläkään. Ei ole avustajaa, jota terapeutit voisivat neuvoa kuntoutukseen liittyen. Ei ole.

Mutta näillä eväillä mennään. Muutakaan ei voi. Yksi soitto johtajalle on tehty, en tiedä auttoiko se yhtään mitään. Koska sopeutuminen uuteen tilanteeseen pojilta vei niin kauan, niin tällä systeemillä mennään ensi kesään asti. Sitten on pakosti vaihto edessä, kun eskari alkaa.

En antanut mitään joulumuistamisia päiväkodin hoitajille. Eihän päiväkodissakaan vietetty minkäänlaista joulujuhlaa; ei uskonnotonta tonttujuhlaa; ei syyskauden päättäjäisiä, ei mitään. En viitsi vaivautua. Hyvät joulut toivotan huomenna, jos poikien ryhmän hoitajia näen.

Tänään menin hakemaan poikia päiväkodista klo 16.25. Lapset olivat juuri menossa ulkoa takaisin sisälle. Hoitaja totesi: on niin kylmä. Me lähdettiin kotiin, muut lapset alkoivat riisua haalareita ja kenkiä. Ulkona oli +1 astetta, ei tuullut, vihdoinkin sateeton päivä. Siis kenellä oli kylmä? Ei ainakaan yhdelläkään lapsista, heillä oli kivat ulkoleikit menossa. Ilmeisesti hoitajalla oli kylmä. Ei tarjennut olla pihalla sitä viimeistä 35 minuuttia ennen talon sulkeutumista. Ehkäpä siis ostankin päiväkotiin varapipoja, että aikuiset saisivat käyttää niitä tarvittaessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti