tiistai 12. helmikuuta 2019

Kevättä kohti

Jees, hengissä ollaan. Tulipas pitkä tauko kirjoittamisessa, reilusti yli kuukausi, näin pitkää taukoa ei aikaisemmin ole ollutkaan.

"En jaksa kävellä!"

Tämä talvi on ollut meidän perheessä poikkeuksellisen pahaa sairastelukierrettä. Jotenkin sitä toiveajatteli, että lasten kasvaessa myös sairastamiset harventuisivat. Ei meillä vaan. Flunssaa toisen perään, ja flunssat ovat useimmiten sellaista laatua, että vaativat useamman kotipäivän. On alkuvuoteen mahtunut myös yksi alkava keuhkokuume. Tänäänkin aurinkoinen päivä vietettiin ryhmä haun ja eemelin merkeissä kotisohvalla.

Viimeisen kuukauden aikana Nipsun apuvälineet ovat saaneet myös päivitystä: entiset dafot jäivät pieniksi ja tällä kertaa saatiin uusi dafo vain vasempaan hemijalkaan ja oikeassa eli terveessä jalassa käytetään vain tukipohjallista. Lupaan kuvan näistä myöhemmin, nyt dafo ja pohjallinen ovat päiväkodissa, kun unohtuivat sinne kumisaapaspäivän (jolloin niitä ei käytetä ulkona) päätteeksi.

Jännityksellä odotamme, saako Nipsu tarvitsemansa muut apuvälineet ja lääkärinajat tänä keväänä. Silmälääkärin kontrolli piti olla tammikuussa, vielä emme ole saaneet sinne aikaa, joten se kontrolli tulee olemaan ainakin kaksi kuukautta myöhässä. Uudesta apuvälinepyörästä on lähtenyt lähete lokakuussa; tällä kertaa saimme jopa kirjeen lähetteen vastaanottamisesta ja tiedon, että jonot ovat helvetin pitkät. Uuden peukalotuen kanssa on säädetty myös ihan liikaa; ongelma on siinä, että Nipsun käsi on liian pieni standarditukiin eikä kukaan osaa tehdä oikeanlaista.

Takapihan kinokset ennen viime viikonlopun vesisateita.

Muuten arki jatkuu kiireisenä, uusi työpaikkani on tuonut minullekin pidempiä päiviä. Arki-illat ovat käsittämättömän lyhyitä, ja viikonloput pyrimme käyttämään ulkoiluun aina säiden ja sairastelujen salliessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti