torstai 9. marraskuuta 2017

Uni-EEG 3-veen kanssa

Nipsu oli tänään uni-EEG:ssä. Syynä tähän oli kahden viikon takainen kaatuminen, kun poika kaatui suorin vartaloin ilman suojarefleksiä lattiaan. Otin kaatumisen jälkeen yhteyttä hoitavaan tahoon ja neurologi laittoi lähetteen tutkimuksiin.

Edellisen kerran Nipsulle on tehty EEG kaksi vuotta sitten. Tilanne on melkoisen paljon haastavampi 3-veen kuin 1-veen kanssa. Näin kauhukuvia tutkimuksesta koko eilisen illan ja nukuin äärimmäisen huonosti yön. Nipsulla on menossa "melko voimakas tahtokausi" eli helvetillinen uhma. En halua on pojan vastaus melkein kaikkeen. Nipsu jättää päiväkodissakin päikkärit joskus välistä, joten mietin miten ihmeessä pojalle saadaan tarvittavat laitteet ja hän suostuu nukkumaan niiden kanssa.

Mutta turhaan stressasin. Aamulla herättiin noin tuntia aikaisemmin. Hain Nipsun päiväkodista lounaan jälkeen ja lähdettiin ajamaan Hesaan. Ehdittiin käydä vielä kirjastossa hoitamassa yksi mun opiskelujuttu ennen kuin menimme Lastenlinnaan. Kerroin Nipsulle tarkasti etukäteen, mitä hänelle tehdään. Heti kun menimme tutkimushuoneeseen, ilmoitin, että poika on vähän hankala tapaus ja vaatii melatoniinia. Nipsu veti raivarit, kun tutkimusmyssyä alettiin laittamaan päähän, mutta pelastus oli taas kerran pädi. Pädiltä näytetty muumivideo oli sen verran kiinnostava, että myssy saatiin päähän ja poika rauhoittui. Nukahtamisvaiheessa ongelmia aiheutti vielä myssyn väri: se kun oli keltainen vaikka odotustilassa olleessa julisteessa tytöllä oli päässään sininen. Loppujen lopuksi jätkä nukahti puoli tuntia huoneeseen menon jälkeen! Pikku unien jälkeen katsottiin vielä vilkkuvaloja ja silmät peitettiin kolme kertaa. Koko homma oli ohi tunnissa. Palkitsin itseni ja Nipsun pullalla ja munkilla Lastenlinnan kahviossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti