tiistai 5. syyskuuta 2017

Yhden ajanjakson päätös

Päätin laittaa meidän tuplarattaat myyntiin. Kolme vuotta ne palvelivat meitä erittäin hyvin. Niillä on kävelty satoja kilometrejä. Ensimmäisen vuoden aikana niitä lykittiin useita tunteja päivässä vesisateessa, lumituiskussa ja auringonpaisteessa.

Emme todellakaan jää ilman rattaita. Meillä on edelleen tuplamatkarattaat, jotka kylläkin ovat onnettomat rimpulat eivätkö enää sovellu pitkille matkoille. Meillä on yksöismatkarattaat, joissa on vakiona pieni seisomalauta, näitä käytämme tulevaisuudessa varmasti paljon. Meillä on myös tuplapyöräkärry, joka toimii tarpeen vaatiessa myös rattaina. Menopelejä siis löytyy.

Silti näistä meidän ekoista rattaista luopuminen tuntuu jotenkin isolta päätökseltä. Ovatko pojat todellakin niin isoja jo, että emme niitä tarvitse? Kesän aikana on tullut selväksi, että Niisku ei enää halua rattaissa istua ja hän jaksaa kävellä pitkiä matkoja (jos vain haluaa). Nipsu heittäytyy yleensä parinsadan metrin kävelyn jälkeen maahan ja vaatii päästä syliin, jos muuta kyytiä ei ole tarjolla. Nipsun kohdalla ei pitkää kävelyä voi vaatiakaan. Emme voi tietää, miksi hän lopettaa matkanteon: vaihtoehtoina on puhdas laiskuus, voimien riittämättömyys tai mahdollinen kipu.

Minulla tulee rattaita ikävä (toivon silti, että joku ostaa ne mahdollisimman pian, varasto on umpitäynnä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti