maanantai 25. syyskuuta 2017

Mökkiviikonloppu

Laitoimme mökin osittain talvikuntoon jo pari viikkoa sitten: ajatuksena, että lasten kanssa ei sinne enää tänä syksynä mentäisi. Perjantain säätiedotukset lupasivat viikonlopulle niin mahtavaa keliä, että päätimme lähteä nauttimaan ulkoilusta mökille.


Tutkimusretkellä. 


Kun päätös mökille lähdöstä oli tehty, huomasin taas, kuinka ihanaa on omistaa oma paikka. Ennen lapsia vuokrasimme Isimiehen kanssa välillä eri puolilta Suomea mökkejä viikonlopun viettoon. Ikinä ei tiennyt, minkälainen keittiövarustus paikassa oli; ei tiennyt toimiiko esimerkiksi grilli. Vieraaseen mökkiin piti aina pakata hirveästi tavaraa mukaan: liinavaatteet, pyyhkeet, mausteet ja foliopaperit normaalien vaihtovaatekertojen lisäksi. Nyt pakkasin vain vaihtovaatteet ja lääkepussin. Miten ihanan helppoa lähteminen onkaan!


Matkalla kävimme marketissa ja ostimme haaveilemani Muurikka-pannun. Lauantain päivällinen oli terveellinen ja monipuolinen: grillimakkaraa ja muurinpohjalettuja. Ensimmäiset Muurikalla paistetut letut olivat muodottomia mössöjä, mutta viimeisinä paistetut jo ulkomuodoltaankin kauniita. Yksi makkarapaketti ja puolen litran lettutaikina ei ihan riittänyt täyttämään neljän hengen nälkävajetta, vaan pojat saivat lisäannoksen atrian porkkanalettuja.

Saunan jälkeen Niisku totesi, että pitää mennä nukkumaan. Pojat menivät kiltisti omiin sänkyihinsä, peittelin heidät ja he nukahtivat alle kymmenessä minuutissa. Tästäkin huomaa, että mökki on pojille jo tuttu paikka. Nukkumaan voi mennä ilman riehumista ja taisteluja, eivätkä he yritä tulla pois sängyistään kertaakaan.

Klo 6.30 oli poikien mielestä täydellinen aika aloittaa sunnuntain vietto. Mittari näytti ulkona +1 astetta, mutta sisällä mökissä oli varaavan takan ansiosta aamulla edelleen yli 20 astetta.

Ihanan rentouttava viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti