sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Villa Elfvikin seikkailumetsä

Osallistuimme tänään Villa Elfvikin järjestämään lasten metsäretkeen, jonka teemana oli seikkailujen metsä. Villa Elfvikissä järjestetään usein sunnuntaisin lapsille ja perheille suunnattua luonto-ohjelmaa. Tämänpäiväinen retki oli huippukiva! Lapsia oli todella ajateltu suunnittelussa.

Retken pituudeksi oli etukäteen ilmoitettu 2 tuntia (klo 10.30 - 12.30). Mietin, että meidän jätkät eivät jaksa näin kauan seikkailla metsässä. Mutta kuinkas kävikään: aika meni huomaamatta. Olimme varustautuneet yhdellä kantorinkalla ja eväsrepulla, tämä kokoonpano oli riittävä. Nipsu pääsi kantoreppuun lepäämään, kun väsähti, vaikka enemmän taisi olla kyse henkisestä kuin fyysisestä väsymisestä.

Seikkailu aloitettiin tutkimalla retken johtajan näyttämää karttaa (kankaaseen piirrettyjä kuvia). Käveltiin noin sadan metrin matka ja löydettiin aarrearkku, joka oli kuitenkin tyhjä. Sitten siirryttiin metsäpolulle etsimään aarretta. Seurasimme oksista tehtyjä nuolia ja noin sadan metrin välein pysähdyttiin suorittamaan jotakin haastetta. Haasteita oli mm. hämähäkkiverkon läpi selviäminen (köysiä viritetty puiden väliin), pesien rakentaminen metsien eläimille ja tuoksuvien asioiden kerääminen muovipurkkiin. Puolessa välissä pidettiin evästauko. Lopulta aarre löytyi ja se oli upea timantti.


Tässä rakennetaan hiirelle taloa.

Aivan mahtavan hyvin järjestetty retki! Kokonaisuudessaan emme kävelleet kuin vajaan kilometrin, ja tasaisin välimatkoin olleet tehtävät pitivät lasten mielenkiinnon yllä. Sää oli myös täydellinen, puolipilvistä eikä liian kuumaa. Osallistumme Villa Elfvikin retkiin varmasti myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti