tiistai 11. heinäkuuta 2017

3 vuotta

Juhlimme sunnuntaina 3 vuotiaita Nipsua ja Niiskua. Osa sukulaisista asuu Oulun seudulla, joten saimme siellä käydessämme jo lahjoja mukaan. Nyt kahvittelimme hieman lähempänä asuvien kesken. Pojilla oli kakun päällä omat kynttilät, joiden värin he itse valitsivat.


Vielä lauantai-iltana mietimme, pidetäänkö synttäreitä ollenkaan. Kaikki valmistelut oli tehty, piirakat, kakut ja keksit leivottu. Mutta Niisku oli korkeassa kuumeessa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä alkoi kuume nousemaan, ja lämpö pysytteli 38-39 asteen tuntumassa koko ajan. Mitään muita oireita pojalla ei ollut. Pohdinnan jälkeen päätimme viettää synttärit, koska toista tilaisuutta niihin ei olisi tullut. Niisku jaksoi juhlat todella hyvin lääkkeiden voimin. Kuumeilu loppui tasan kolmen vuorokauden kuluttua, joten ilmeisesti kyseessä oli vauvarokko.

Synttärilahjoiksi pojat saivat paljon kirjoja, autoja ja muumitalon asukkaineen. Muumitalolla on leikitty ahkerasti ja erityisen mieluisia olivat myös asuntoautot. Niisku sai kummeiltaan lahjaksi poliisiauton, jossa on vilkkuvalot ja äänet. Nipsu on ottanut yllättävän hyvin sen, että hänellä vastaavaa autoa ei ole.

Isimiehen piti palata töihin eilen. Hänellä ei ollut kuin kaksi viikkoa palkatonta vapaata uudesta työpaikasta johtuen. Minä jatkan jätkien kanssa tappelua kotona.


1 kommentti: