sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Täydellinen reissu Muumimaailmaan

Viikonlopun reissu Naantaliin ja Turkuun oli erittäin onnistunut. Perjantaina ehdimme vain majoittua vuokra-asuntoomme ja käydä kaupassa pikaostoksilla. Lyhyellä varoitusajalla airbnb:n kautta vuokrattu asunto oli loistava valinta: Naantalin vanhasta kaupungista "pihamökki", missä oli ihastuttava terassi ja juuri meidän tarpeisiin riittävä parvellinen yksiö.

Asunnon emännän lahjoittama pullo korkattiin poikien nukahdettua.

Lauantaiaamuna olimme Muumimaailman portilla heti sen avauduttua klo 10. Ensimmäinen tunti meni poikien hieman arastellessa isoja Muumihahmoja, mutta muuten he olivat innoissaan kiertämässä paikkoja. Nipsu rohkeampana uskalsi melko pian jo mennä halaamaan hahmoja ja iltapäivällä Niiskukin rohkaistui ja innoissaan halaili ja silitteli Peikkoa, Mammaa ja Pappaa. Kaikkiaan olimme Muumimaailmassa kuusi tuntia! Osittain meillä oli omat eväät, mikä oli loistava ratkaisu, kun otti huomioon ruokapaikkojen hinnat (limupullo maksoi 3,80 € !). Tuplamatkarattaat olivat mukana tottakai, mutta Nipsua piti silti kantaa sylissä monessa paikassa, kun hänen voimansa hiipuivat eikä portaiden nouseminen saati kävely enää luonnistunut.





Lähdettyämme pois Muumimaailmasta vietimme vielä hetken läheisessä leikkipuistossa ja sitten suuntasimme etsimään ruokapaikkaa Naantalin satamasta. Ensimmäisessä paikassa oli ruuhkaa ja ruokien luvattiin tulevan vasta tunnin päästä, kahdessa seuraavassa lastenmenu koostui pitsoista ja hampparista. Lopulta viimeisenä epätoivoisena yrityksenä menimme Naantalin Kaivohuoneelle, jossa saimme aivan loistavaa palvelua. Pojat jakoivat lasten lohi-peruna-annoksen ja söivät vielä meidän lautasilta herkkupaloja. Ruuan odotteluun meni ehkä parikymmentä minuuttia ja jopa erittäin raskaan (ja unettoman) päivän jälkeen jätkät jaksoivat odottaa kiltisti ruuan tuloa pöydän ääressä. Olin aivan tavattoman ylpeä heistä!

Sunnuntaina suuntasimme kohti Kupittaan Seikkailupuistoa. Kävin hakemassa puiston vieressä sijainneesta lähikaupasta retkieväät ja parin tunnin leikkien jälkeen grillasimme puistossa makkarat ja söimme muut eväät grillin luona.

Tottakai välillä tuli kiukku- ja väsymyskohtauksia, mutta moneen kertaan ihmettelimme Isimiehen kanssa sitä, kuinka helppoa ja erilaista poikien kanssa on nykyään reissata. Nipsu oli koko viikonlopun ilman päivävaippaa. Hänellä oli päällään harkkahousut, jotka ovat aivan loistava keksintö ja hintansa arvoiset. Pikkulirahduksia sattuu useasti, mutta harkkahousut pitävät ne sisällään. Lauantaipäivä ilman vaippaa meni Nipsun kanssa loistavasti, mutta sunnuntaina taas kävi isoja vahinkoja useasti. Vuoristorataa tämänkin asian kanssa siis edelleen. Eteenpäin on kuitenkin molempien poikien kanssa menty hurjasti ja tässäkin mielessä elämä helpottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti