maanantai 10. huhtikuuta 2017

Päivä Helsingissä

Poikien flunssat alkaa vihdoin hiipumaan ja viikonloppuna voitiin tehdä muutakin kuin olla kotona.

Lauantai oli meillä Helsinki-päivä. Käytiin syömässä brunssia Kiseleffin talossa sijaitsevassa Cafe Köketissä. Aivan loistava paikka, suosittelen lämpimästi! Juuri tällaisiin paikkoihin pienten lasten kanssa on mahtava mennä. Lasten brunssi maksaa 1 € /ikävuosi eli meidän jätkiltä 2 € / naama. Olemme muutaman kerran olleet syömässä kotimaassa ravintoloissa, joissa on vain ala carte -listat. Lastenateriatkin maksavat kympin luokkaa useissa paikoissa, ja 2-vuotiaiden ruokahalusta tai ruokahaluttomuudesta ei ole mitään takeita. Kerran olemme ostaneet molemmille pojille 11 €:n muusi ja lohi -annokset (koska tämä on heidän lemppariaan) ja lopputuloksena molemmat söivät annoksestaan kaksi lusikallista. Ehdottomasti siis tällaisia ruokapaikkoja lisää ja varsinkin tuollaisella lasten hinnoittelulla. Cafe Köketin brunssi oli laadultaan erinomainen, lämpimät ruuat olivat enimmäkseen aikuisten mieleen. Pojat söivät sämpylää, jogurttia ja pannaria.

Brunssin jälkeen menimme vieressä sijaitsevaan Helsingin Kaupunginmuseoon, jonne on ilmainen sisäänpääsy. Siellä on lasten kaupunki, missä saa leikkiä mm. vanhan ajan kauppaa, mummolaa ja koulua. Museossa viihdyttiin toista tuntia.
Junamatkalla kotiin Niiskun silmät alkoivat rattaissa jo lupsumaan. Niisku on viime aikoina herännyt 6.30 - 7, mutta jätkä ei suostu nukkumaan päiväunia, joten iltapäivät/illat ovat väsymyskiukuttelua. Lauantainakin Niiskulla olisi ollut erinomainen tilaisuus ottaa rattaissa nokoset, mutta unta vastaan pitää taistella kaikin tavoin, viimeinen keino on kehittää tappelu veljen kanssa lätkimällä tätä. Ehkä sitten teininä ei enää taistella unta vastaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti