sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kevään eka metsäretki

Olin lauantaina aamupäivällä käymässä Lapsimessuilla, ihan yksin tällä kertaa. Sain rauhassa kierrellä messuilla ilman kitiseviä seuralaisia, mukaan tarttui itselle mekko ja pojille matkapotta sekä palapeli.

Lauantaina iltapäivällä lähdimme koko perhe Nuuksioon kevään ensimmäiselle metsäretkelle. Kotipihasta lähtiessä paistoi lämpimästi aurinko, kun pääsimme Nuuksion parkkipaikalta polulle, alkoi sataa rakeita. Taukopaikalle tullessa raekuuro vaihtui tihkusateeksi ja pian aurinko taas helotti.

Retkiohjelmaan kuului tietenkin eväiden syönti. Pojat saivat elämänsä ensimmäiset grillimakkarat ja ne maistuivatkin hyviltä. Nuotiolla paahdettu ohrarieska oli myös herkkua. Muisteltiin samalla meidän aikaisempia retkiä, vielä vuosi sitten kesällä lämmiteltiin pilttipurkkeja nuotion lämmössä (onnistuu muuten mainiosti, etiketti kannattaa repäistä ensin pois).
Tällä kertaa emme ottaneet kantorinkkoja mukaan, vaan testasimme viime syksyn kirpparihankintaa, yksöismatkarattaita, joissa on kiinteänä pieni seisomateline. Parkkipaikalta nuotiopaikalle on matkaa noin 700 metriä ja menomatka meni mukavasti molempien poikien kävellessä melkein koko matkan. Paluumatkalla rattaat olivatkin sitten tarpeen. Nipsu arasteli seisomalaudalla olemista, se tuntuu hänestä ehkä huteralta, vaatiihan se hieman erilaista tasapainottelua. Niisku seisoi mielellään kyydissä. Tämän kokemuksen perusteella olen erittäin tyytyväinen hankintaan: rattaat ovat tukevat (jos nyt matkarattaat voivat olla), ne rullasivat hyvin hiekkapolulla ja pojat viihtyivät kyydissä. Lyhyitä siirtymiä varten rattaat ovat erinomaiset. Vielä emme tuplarattaista luovu, mutta tulevaisuudessa näille on paljon käyttöä.


1 kommentti:

  1. Metsäretket ovat kyllä kivoja. Varsinkin juuri tuollaiset yleiset paikat, jossa on vielä grillipaikatkin.

    VastaaPoista