keskiviikko 22. helmikuuta 2017

He leikkivät kahdestaan

Eilen aamupäivällä laitoin Niiskulle vaipat takaisin. Ei siitä mitään tullut. Vaikka Niisku osaa tehdä isot pissat joka kerta pottaan, niin housuihin lirahti vartin tai puolen tunnin välein. Ilmeisesti poika ei ole vielä valmis tai luultavammin kyse on ummetuksesta. Niiskun venynyt ja pussimainen suoli painaa virtsarakkoa, jolloin pidättäminen ei onnistu. Yritetään siis ensi kesänä uudestaan. Toivottavasti siihen mennessä pegorionin säännöllinen käyttö on tuottanut tulosta ja suoli on palautunut normaaliksi.

Nipsullekin aloitettiin uudestaan pegorion-lääkitys. Kuukauden maidottoman ruokavalion aikana tilanne hieman helpotti, mutta ei niin paljon, että kysymyksessä olisi maitoallergia. Aiomme kuitenkin vähentää huomattavasti maidon käyttöä kotioloissa, vaikka päiväkodissa tarjotaankin normaalia ruokaa. Ruoka on todella helppo tehdä maidottomaksi ja ruokajuomana meillä tarjotaan useimmiten vettä. Tiedän, että toisilla keskosilla on ollut huomattavasti enemmän suolisto-ongelmia. Ehkä meidänkin tilanteemme jossain vaiheessa rauhoittuu.

Olin tänään käymässä poikien kanssa asukaspuistossa. Ensin olimme puiston piha-alueella, sitten menimme sisätiloihin syömään ja leikkimään. Pojat leikkivät yhdessä pitkän aikaa autoilla ja kotileikkejä. Siis ilman minua! Aivan uskomaton fiilis, kun sain vain istua ja lukea naistenlehteä rauhassa.

Huomenna lähdemme kolmistaan mummulaan. Koska vaipattomuuskokeilu ei onnistunut, niin kotinurkissa pyörimiselle ei ole tarvetta. Pitkä automatka ainoana aikuisena hieman pelottaa, mutta hyvin se todenäköisesti menee.

1 kommentti:

  1. Kiitos kuvauksestasi kuivaksi opettelemisen alkutaipaleesta. Ystäväni lapsi alkaa olla myös siinä iässä, että asia on ajankohtainen ja löysin blogisi pariin tietoa asiasta etsiessäni. He ovat myös miettineet, että pitäisikö aluksi käyttää vuodesuojia. https://www.suomenlaitostekstiilit.com/tuote/viisikerroksinen-vuodesuoja-satiinilla-ja-kahvoilla/

    VastaaPoista