sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Arkirytmi - viikonloppurytmi

Tällä hetkellä meidän perheessä on täysin erilaiset päivärytmit arkena ja viikonloppuna. Pojat herätetään arkiaamuisin viimeistään klo 7, jotta ehdimme päiväkotiin ajoissa. Päiväkodissa he myös nukkuvat päiväunet. Tällä viikolla uni on hoitajien mukaan tullut todella nopeasti ja helposti johtuen varmasti aikaisesta herätyksestä (ja ehkä myös loman aiheuttamasta univelasta). Iltaisin pojat menevät sänkyihinsä noin klo 20. Unen tuloa saa arkena odotella hieman kauemmin, mutta viimeistään puoli yhdeksään mennessä molemmista sänkyistä kuuluu tasaista tuhinaa.

Lisää lunta, kiitos!

Ainakin tämä viikonloppu meni nukkumisten suhteen hyvin. Aamulla herättiin vasta kahdeksan jälkeen, ja aamut otettiin rennosti meidän sängyssä yhdessä hetken aikaa köllien. Aamupala saatiin sunnuntaiaamulla syödyksi hieman ennen kymmentä. Lounasta syödään samoin reilusti myöhemmin kuin päiväkodissa ja välipala jätetään kokonaan välistä. Koska päiväunille ei mennä, niin iltatoimet aloitetaan jo seitsemän aikoihin ja sängyissä ollaan reilusti ennen kahdeksaa.

Toivottavasti tällainen rytmi säilyisi tulevaisuudessakin. Ainoa toiveeni on, että Nipsu lopettaisi öisen huutelunsa. Nipsu on ollut pojista aina se paremmin nukkuva osapuoli, mutta viimeisten viikkojen aikana hän on herännyt joka ikinen yö 1-4 kertaa karjumaan kurkku suorana. Kauhukohtaukset eivät ole kyseessä, koska poika on täysin hereillä. Uusien sänkyjen pitäisi saapua parin viikon sisällä, josko se toisi tilanteeseen muutosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti