tiistai 29. maaliskuuta 2016

Ihana loppuloma

Heti kun poikien vatsat alkoivat toimimaan, meidän ihanan hyväntuuliset tyypit palasivat takaisin. Meillä on ollut taas tosi kivaa. Ollaan leikitty hotellin leikkipaikassa, hiekkalaatikolla, kävelty pitkin rantakatuja, tutkittu paikkoja. Pojat on nukkuneet todella hyvin ja sekin on varmasti vaikuttanut mielialaan. Yhtenä päivänä vetivät yli tunnin päikkärit rattaissa ja me saatiin nauttia auringosta kahvilan terassilla sangriaa nauttien. Hotellin matkasängyissä uni maittaa paremmin kuin rattaissa.

Syömisiin on muodostunut jonkinlainen kaava, josta tosin poiketaan melko usein. Mutta useimmiten ruokailut menee näin: pojat saavat meidän lautasilta (tai jos ollaan hotellin buffetpöydässä niin haen heille oman satsin) jotain sormiruokaa, ranskalaisia, leipää, munakasta, kurkkua, jauhelihaa. Närppivät näitä ruokia aikansa, Nipsu syö jonkin verran ja ihme kyllä, Niiskukin on ekaa kertaa elämässään syönyt sormiruokaa. Tällä aikaa me saadaan syödä omat ruokamme. Jossain vaiheessa otan esiin paikallista lastenruokaa purkin ja kysyn, haluavatko he sitä. Yleensä käsi ojentuu purkkia kohden, kun luulevat sitä hedelmäsoseeksi :) Mutta tuota purkkimössöä uppoaa joskus jopa kaksi purkkia!

Onneksi ollaan kaksi viikkoa reissussa. Vaikka muutama päivä meni sairastamiseen, niin se ei pilannut lomaa. Näiden päivien aikana molemmat pojat ovat kehittyneet hurjasti. Niisku juoksee uskomattoman kovaa ja kiipeilee leikkipaikoilla. Arkuus pojassa on kadonnut ja hän nauttii tutkimisesta. Hienointa on se, että Nipsu on oppinut nousemaan pienten esteiden tai rappusten yli. Nipsuhan ei ole koskaan ryöminyt, mutta nyt hän omalla tekniikallaan "ryömii" korotusten ylitse. Rantakadun rappuset ovat olleet hyvä terapiaväline.

1 kommentti: