torstai 14. tammikuuta 2016

Kasvua

Ja taas on viikko lopuillaan. Tuttu hokema, mutta aika menee joskus ihan hirveän nopeasti. Poikien syntymästä on jo 1,5 vuotta. Sen kunniaksi käytiin neuvolassa, vaikka kehitysikää onkin kertynyt vasta 3 kuukautta vähemmän. Molempien pituudeksi saatiin noin 77 cm ja painoksi hitusen yli 9 kg. Yllätys oli, että Niisku painoi vain 100 g vähemmän kuin Nipsu. Olisin itse veikannut painoeroksi paljon suurempia lukemia, koska Niiskun syöminen on ollut jo pitkään huonompaa ja syliinkiin nostaessa poika tuntuu paljon kevyemmältä. Pituus-paino-suhde on noin -10 %, mutta en itse ole siitä huolissani eikä neuvolan th:kaan siitä mitään huomauttanut. Pojat ovat olleet koko ajan pienikokoisia ja hoikkia, mutta kasvaneet omilla käyrillään kuitenkin hyvin. Samalla käynnillä th laittoi pojille ostamani vesirokkorokotteet. Aika hurja summa kahdesta piikistä (noin 160 €), mutta meidän päätöksemme oli antaa rokotteet vaikka ne eivät rokotusohjelmaan vielä kuulukaan.

Viime viikon hurjat pakkaset antoivat hyvän syyn opetella päiväunien sisällä nukkuminen. Ihan helposti tuo muutos ei käynyt. Niisku tappeli ensimmäisenä päivänä 1 h 20 minuuttia unta vastaan ennenkuin suostui nukahtamaan pinnasänkyyn. Nyt viikon opettelun jälkeen nukkuminen sisällä sujuu jo hyvin, pojat jäävät sänkyihin ja kerran tai kaksi pitää käydä nostamassa lattialle heitetyt tutit ja toistamassa mantraa: nukutaan päiväunet. Mutta uni tulee puolen tunnin sisään molemmille, ja itsekseen sänkyihin siis nukahtavat. Seuraavana tavoitteena taaperoksi kasvamisessa on tuteista luopuminen. Olen jo suunnitellut, että kun arki tasoittuu muutaman viikon sisään, niin tutit menevät "rikki". Tiedän, että siitä tulee hirveä huuto ja monen päivän taistelu (toivottavasti ei kuitenkaan monen viikon). Tärkeintä tässäkin on meidän vanhempien päätös.

Nipsun fysioterapia jatkui tällä viikolla pitkän joululoman jälkeen. Harmi vaan, että tuttu ja turvallinen fyssari tekee alkuvuoden hallintotöitä ja hänellä on sijainen sen aikaa. Siksi Nipsun pitää tottua tekemään harjoituksiaan uuden ihmisen kanssa. Tällä viikolla olleet kerrat menivätkin tutustuessa ja ensi viikolla he pääsevät jo kunnolla treenaamaan Nipsun kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti