keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Mökkikausi virallisesti avattu

Helteet saapuivat, ihanaa. Pojille leikattiin 6 mm:n kesätukat ajatuksena helpottaa vanhempien tekemää jokailtaista punkkisyyniä.



Avasimme mökkikauden koko perheen voimin viime viikonloppuna. Isimies lähti mökille jo helatorstaina, koska hän voi tehdä etäpäivän missä vain nettiyhteyden päässä. Minä menin poikien kanssa perjantai-illalla Onnibussilla perässä. Viikonloppu oli työntäyteinen, mutta silti rentouttava. Lauantai sujahti nopeasti trampoliinia kootessa ja laituria veteen laskiessa. Sunnuntaina tehtiin puuhommia ja tyhjennettiin huussi.

Äitienpäivälahjat: kortit ja itsetehdyt korut (joita pojat pitävät itse koko ajan)

Nipsu pääsi selvästi paremmin liikkumaan mökin pihalla verrattuna viime syksyyn. Hän jopa "juoksi" pientä osittain laatoitettua mäenrinnettä alas Niiskun perässä. Minun teki mieli huutaa perään pysähtymiskäskyä, mutta onneksi en sitä tehnyt. Jos/kun Nipsu kaatuu "juostessaan", niin varmasti ihon paikkaamiseen tarvitaan vähintään laastari. Mutta tärkein Nipsun terapiamuoto on liikkuminen ja varsinkin erilaisissa maastoissa liikkuminen, joten meidän mielestämme hän saa mennä minne ikinä pääsee ja niin lujaa kuin haluaa. Mökkipihan maasto viettää jyrkemmin järvenrantaa kohti ja sinne menevä polku on epätasainen eikä Nipsu pääse itsenäisesti kävelemään rantaan. Tämä on ainoastaan hyvä juttu. Ei tarvitse olla koko ajan silmät selässä.

Sunnuntaina kotimatkalla Nipsu kiemurteli autossa istuessaan. Aluksi luulin, että hänellä olisi vessahätä. Kiemurtelu lisääntyi ja lopulta Nipsu sanoi tuskaisesti, että sattuu. Mihin sattuu? Tänne ja osoitti jalkojaan. Otin etupenkiltä käsin Nipsun jaloista sandaalit ja dafot pois, eikä sen jälkeen ollut ongelmaa. Arvoitukseksi jäi, mikä aiheutti pojalle kipua jalkoihin. Koko päivän jaloissa olleet dafot? Dafot yhdistettynä hikisiin sukkiin? Joka tapauksessa päätin, että kuumilla ilmoilla Nipsulla ei enää pidetä dafoja. Jätkä saa viipottaa ulkona tennareilla. Tästä asiasta fysioterapeutti olisi ehkä eri mieltä, koska tennarit eivät mitenkään tue jalkoja. Mutta tällä kertaa en kysynyt fyssarin mielipidettä, vaan menin oman fiiliksen mukaan. Nipsun meno ulkona on selvästi rennomman näköistä, kun jaloissa ei ole muovisia dafoja rajoittamassa jalan luonnollisia (tai Nipsun tapauksessa vääränlaisia) liikkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti