tiistai 21. kesäkuuta 2016

Peppukiitäjän vaatekaappi

Taaperot ovat kovia vaatteiden kuluttajia. Mutta Nipsu ansaitsee tässä lajissa isoimman mitalin. Viimeisen puolen vuoden aikana on tullut selväksi, että mitään ulkovaatteita ei kannata ostaa uutena ennenkuin Nipsu oppii kävelemään. Tai voihan niitä tietysti ostaa, mutta viikon sisällä ne ovat varmasti pehvasta puhki.

Kevättalvella ostin pojille käytettynä Po.P:n kuorihaalarit irrotettavalla fleecellä. Loistavat puvut, monikäyttöiset ja vedenkestävät. Mutta mutta. Vaikka kangas tuntuu paksulta ja kulutuksen kestävältä, niin sekään ei kestä peppukiitäjän menoa asfaltilla. Nipsun haalarissa on pehvassa jo reikä ja saumat repeilee muutenkin, ja tietenkin vesi tulee läpi.

Nyt lämpimillä ilmoilla Nipsu on ulkona farkuissa. Oletin, että farkkukangas on sen verran paksua ja kestävää, että kirpparilta ostetut muutamat farkut riittävät koko kesän ajaksi. Väärä luulo. Tähän mennessä Nipsu on kuluttanut neljät farkut rikki asti. Ensimmäiset housut ompelin kaksi kertaa kasaan, seuraavien kohdalla en enää jaksanut vaan heitin ne suoraan roskiin. Neljänsien kohdalla mietin, että jotain on keksittävä, koska kesää on vielä pitkälti jäljellä. Ratkaisu: jeesusteippi, tuo kaiken mahdollisen korjaaja ja pelastava.

Jesarilla paikatut farkut, kengät ja kuorihaalari. 
Jesarikaan ei kestä loputtomiin. Kengän ulkosyrjän paikkaus on pitänyt uusia jo kerran, koska edellinen alkoi kulumaan puhki. Kuvassa olevat farkut ovat olleet jalassa vajaan viikon, mutta vielä teippaus kestää. Housuja pitää tietenkin pestä välillä ja silloin jesarit pitää repiä irti ja uusia teippaus pesun jälkeen. Mutta näyttäisi siltä, että kuivien kelien ulkoiluun on löytynyt ratkaisu.

Entäs sitten sadekelit. Viime viikolla oli monta päivää, kun vettä satoi koko päivän ja poikien kanssa oli kuitenkin mentävä ulos edes hetkeksi, muuten alkoi seinät kaatumaan kaikkien päälle. Loppukeväästä teetin ompelijalla työvaatekankaasta polvihousut, jotka voi vetää kurahousujen tai -haalarien päälle. Näiden polvihousujen idea on ainoastaan estää kurakangasta menemästä rikki. Tähän mennessä ne ovat toimineet hienosti: kurahaalarit ovat edelleen ehjät ja täysin vettä pitävät. Mutta silti Nipsu oli läpimärkä ulkoilujen jälkeen. Ilmeisesti kumisaappaan ja kurahaalarin lahkeen välistä pääsee vesi valumaan haalarin sisälle. Nipsu siis innokkaasti menee Niiskun perässä lätäköihin istumaan ja loiskuttamaan vettä jaloillaan. Tähän ongelmaan pitää vielä kehittää jokin ratkaisu. Päiväkodissahan lapset ulkoilevat oli ilma mikä tahansa, ja silloin Nipsun on pysyttyvä kuivana jotenkin. Jesarilla saappaat kiinni kurahaalarin lahkeeseen? Pitäisi ehkä kuivana, mutta käytännössä erittäin hankala saada viritelmä pojalle päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti