maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannus Haapsalussa

Oltiin nelistään minilomalla Haapsalussa. Torstaina aamulaivalla Tallinnaan, missä käytiin nopeasti ostarilla syömässä lounas. Haapsaluun oli vielä reilun tunnin ajomatka. Meillä oli kolmeksi yöksi varattuna airbnb:n kautta lähellä keskustaa vanhassa puutalossa huoneisto. Huoneisto oli tilava ja upeasti vaaleilla sävyillä remontoitu. Omistajamummon lapsenlapsen leluja oli kaksi laatikollista, joten niiden parissa pojat viihtyivät hyvin. Kaksi syöttötuoliakin odotti meitä, onnistunut huoneiston valinta siis. Mikään ei mennyt asunnossa rikki, sekin oli hyvä saavutus. Sunnuntaina aamulla ajettiin takaisin Tallinnaan, missä vietettiin vielä päivä ennen iltalaivaa takaisin kotiin.

Haapsalusta ja reissusta kokonaisuudessaan jäi tosi hyvät fiilikset. Ilmat ei täysin suosineet meitä, perjantaina satoi käytännössä koko päivän vettä ja sunnuntainakin oli kovia ukkoskuuroja. Sekä Haapsalusta että Tallinnasta löytyi ihanat leikkimuseot, joissa sai mukavasti vietettyä sadepäivää.

Ilonin Ihmeidenmaan leikkimuseo
Virossa lapsiperheet on huomioitu niin paljon paremmin kuin Suomessa. Virolaiset ovat selvästi oivaltaneet, että lapsiperheetkin kuluttavat paljon rahaa, jos vain lapset viihtyvät. Lapsiin siis kannattaa panostaa. Kahdessa tavallisessa ravintolassa oli Haapsalussa hienot leikkitilat lapsille, eikä kysymyksessä olleet mitkään pitseriat, vaan tyylikkäitä paikkoja. Lauantaina olimme kävelyllä rantakadulla ja pysähdyimme kahvilaan kakkukahville, kun pojat vielä nukkuivat vaunuissa päikkäreitä. Kahvila oli ihan rannassa ja sillä oli iso piha nurmialueineen. Kun pojat heräsivät päikkäreiltä, henkilökunta kantoi nurmikolle laatikollisen leluja, potkuauton, Ikean leikkiputken ja -teltan. Ei tarvinnut meidän miettiä paikan vaihtamista, pojat saivat pirtelöt välipalaksi kahvilasta ja äiti lasin skumppaa. Upeaa asiakaspalvelua täydestä kahvilasta huolimatta!

Haapsalussa on myös leikkipuisto, jonka veroista ei kauhean helposti löydy. Piispanlinnan pihalla linnanmuurien sisälle on rakennettu viikinkiteemainen puisto, jonka isoista hirsistä olevat kiipeily- ym telineet kestävät aikaa. 

Voiko leikkipuisto olla upeammassa ympäristössä.



Tällä reissulla tuli selväksi se, että Niisku ei halua nukkua päikkäreitä autossa. Puolisen tuntia koiranunta pienillä välihuudoilla ja loppumatkan poika huutaa suoraa huutoa väsymyksen takia. Tätä samaa on tapahtunut aikaisemminkin, mutta ajateltiin, että kyllä Niisku tottuu ja tarpeeksi väsyneenä nukkuu. Mutta ei. Tästä lähtien pitää yrittää ajoittaa ajomatkat päikkäriajan ulkopuolelle.

Ja kaikista tärkein asia, kun matkustaa kahden "ei niin helpon" taaperon kanssa: kaikkeen on varauduttava ja reissu tehdään lasten ehdoilla. Parit kakkakatastrofit laivalla, yksi megaoksennus Tallinnan leikkimuseolla, ukkoskuurot jne. Kaikesta selvittiin ja meillä oli hauskaa!

1 kommentti:

  1. Onpa hienosti huomioitu lapset, etenkin tuo kahvilan toiminta pisti hymyilyttämään :) Hyvä, että pienistä "katastrofeista" huolimatta pystyitte nauttimaan reissusta!

    VastaaPoista